Action Henk

Als land van bescheiden omvang heeft Nederland best wel wat invloed in de wereld der games. Vroeger hadden we uiteraard de iconische spellen van Davilex Software. Tegenwoordig hebben we ontwikkelaars groot en klein. Van een succesvolle studio als Guerrilla Games, bekend van de actieserie Killzone, tot kleine studio's als Ronimo Games en Vlambeer. Een andere studio van Hollandse bodem is RageSquid en die brengen ons: Action Henk!

Henk is een dik ventje, die ondanks zijn forse verschijning heel goed is in hard rennen. Een soort Sonic dus, maar dan uit Brabant.  Zo snel mogelijk van A naar B komen, via een vaste route, waarbij je snelheid kunt opbouwen en behouden door te rennen, glijden op je kont en vooral door te springen op het juiste moment. Het lijkt zo simpel, maar schijnt bedriegt. De timing van je sprongen bepaalt in grote mate of je je snelste tijd kunt verbeteren

Dit alles speelt zich af in een prachtige, kleurrijke omgeving. Van slaapkamers die zo uit Toy Story kunnen komen tot zomerse stranden en hippe disco-omgevingen. Action Henk kan overal goed uit de voeten. De omgevingen zijn sfeervol, ogen heel mooi en zijn gevuld met leuke knipogen. Een Brabantse vlag, oud speelgoed, klassieke games uit de jaren '90... er is volop aandacht voor detail.

Action Henk
Actie
Henk is pure Hollandse trots. Rennen en behendigheid, in prachtige omgevingen.