ARK

ARK: Survival Evolved

ARK: Survival Evolved is een game in het populaire overlevings-genre. Als speler kom je terecht in een wereld die de naam ARK draagt. In deze wilde wereld dien je te overleven. Je moet natuurlijk eten, maar ook grondstoffen verzamelen om verschillende attributen en een huis te kunnen maken. In een eigen huis ben je relatief veilig, al is uiteindelijk alles te vernietigen in het spel. Er zijn ook andere spelers overleven, maar het grootste gevaar schuilt misschien in de dinosaurussen die de wereld bewonen.

Deze dino's kunnen ook je grootste vriend zijn, want ze zijn te temmen. Tem een dinosaurus en je hebt een belangrijke verdediging op poten gezet. Hierin stimuleert het spel om vaak te spelen. Je bent eigenlijk nooit klaar, want huizen kunnen altijd mooier en steviger. Het bouwen met metaal is de meest stevige keuze, maar deze grondstof is weer lastig te verkrijgen.

Hoe langer de game gespeeld wordt, hoe meer een speler beloond wordt. De game bevat geen micro-transacties, dus er kunnen geen ingame items worden gekocht. Alles in de game moet gehaald worden door het spel te spelen.

Grof geweld

Spelers kunnen elkaar uitschakelen in ARK en ook de wilde dieren en dinosaurussen in de game zijn gevaarlijk. Het geweld is expliciet.

Grof taalgebruik

Als mensen bij je in de buurt zijn, kunnen ze tegen je praten. Je hebt geen invloed op wat deze medespelers tegen je zeggen.

ARK: Survival Evolved
Adventure
Dinosaurussen temmen om jezelf te beschermen