ARMS

Na online schietspellen kindvriendelijk te maken met het populaire Splatoon, komt Nintendo nu ook met de kleurrijke adaptatie van doorsnee vechtspellen. ARMS laat spelers in kleurrijke werelden tegen elkaar (of de computer) knokken met springveerachtige armen, die meters lang kunnen worden.

ARMS is een exclusieve titel voor de Nintendo Switch, waarbij wederom de felle kleuren van het scherm spatten. In legio uiteenlopende werelden kunnen spelers knokken met tal van verschillende vechtersbazen. Elk uiteraard voorzien van eigen 'armen', die variëren in lengte en aanvalskracht. Door te experimenteren met verschillende combinaties van ARMS en de bijbehorende speelstijlen, kunnen spelers zelf een eigen vechtstijl aanmeten.

Dit vechtspel in het specifiek is wel bijzonder veelzijdig. Naast vermaak voor één kan de game ook splitscreen gespeeld worden of middels online functionaliteiten. Bovendien kunnen virtuele vechters ervoor kiezen om de game met knoppen te bedienen, of met bewegingsregistratie die inbegrepen zit in de zogenaamde Joy-Con controllers. Combineer dat met de hybride insteek van de Nintendo Switch, en je hebt een vechtspelletje wat bijna overal op alle manieren gespeeld kan worden.

ARMS schittert in een fel en cartoonesk overkomen, maar bevat alsnog wel hand-op-handgevechten. Zodoende werd de game door PEGI voorzien van een 12+ classificering. 


Grof geweld

ARMS is zonder meer een bijzonder kindvriendelijk vechtspel, maar er wordt nog altijd goed in gevochten. Bloed en verwondingen zijn nauwelijks te bekennen, maar er vallen rake klappen.

ARMS
Sport
Kindvriendelijk knokken op de Nintendo Switch