AC3

Assassin's Creed III

Met Assassin's Creed bracht Ubisoft een bijzondere franchise tot leven in 2007. Een spel in de oudheid, met mysterieuze samenzweringen, veel actie en een unieke manier van 'free runnen'. Als speler kon je vrijwel elk gebouw beklimmen, tot aan de hoogste kerken aan toe. Met Assassin's Creed III gaat de serie naar een tijd van de Amerikaanse Revolutie.

Spelers zijn in dit spel Connor Kenway, een Brits-Amerikaanse jongen die behoort tot de Mohawk-stam. Rond zijn twintigste jaar moet Connor met lede ogen aanschouwen hoe zijn geliefde thuisstad meedogenloos wordt verwoest door de Engelsen. Furieus en belust op rechtvaardigheid roept hij zijn medestadsbewoners op om een vuist te maken, maar zijn stam wil niet meedoen en daarom besluit Connor zich aan te sluiten bij de Assassins Orde. Dit legt de basis voor een spannend avontuur.

Assassin's Creed III kent diverse bekende steden, zoals Boston en New York. Net als in voorgaande delen kan je weer veel rennen en klimmen, ook op diverse iconische locaties. Tevens komen bekende Amerikanen voor in het verhaal, zoals George Washington en Benjamin Franklin.

Grof geweld

Als 'assassin' zijnde moet je regelmatig tegenstanders uit de weg ruimen. Dit gebeurt vaak op brute wijze.

Assassin's Creed III
Actie
Een uniek avontuur tijdens de Amerikaanse Revolutie