AC Odyssey

Assassin's Creed Odyssey

Sinds de verschijning van de eerste Assassin’s Creed in 2007 heeft de serie vele ontwikkelingen doorgemaakt. Echter raakte de serie in 2015 een beetje in een sleur. Met de komst van Assassin’s Creed Origins vond de ontwikkelaar Ubisoft de game opnieuw uit. Het vechtsysteem, het klimmen, de wapens, alles werd op de schop genomen. Assassin’s Creed Odyssey doet hier een schepje bovenop!


De game speelt zich af in het oude Griekenland, 431 jaar voor christus. Dit maakt het de “oudste” game uit de serie. Het verhaal speelt zich ongeveer 400 jaar voor de gebeurtenissen uit Origins af, en ongeveer 1600 jaar voor de gebeurtenissen uit het eerste deel van het spel. Het verhaal is dus ook een voorloper op deel 1. Voor het eerst in de serie gaat het verhaal niet heel diep in op het leven van de assassijnen, deze bestonden toen ook nog niet. Het verhaal gaat over de kleinkinderen van Leonidas, de Spartaanse koning van het befaamde leger van 300 man. Het is aan de speler of het verhaal gespeeld wordt door een kleinzoon of een kleindochter van de koning.

Assassin’s Creed Odyssey bouwt voort op het succes van Origins. Net zoals in die game draait het in het spel veel om keuzes maken. Er zijn verschillende manieren van spelen, zo kan er van een afstand met pijl en boog geschoten worden, maar er kan ook geïnvesteerd worden in krachtige zwaarden en bijlen. Het is aan de speler met welke wapens en middelen hij of zij ten strijden trekt.

Naast het succes van Origins, bouwt de game ook verder op het succes van het zesde deel uit de serie, Assassin’s Creed IV: Black Flag. In die game stond het commanderen van je eigen schip centraal, dit keert, in een geheel eigen stijl, terug in Odyssey. In het spel kan tussen de diverse Griekse eilanden gevaren worden.


Grof geweld

De actie in de game is bloederig, gewelddadig en duidelijk in beeld.

Seks

Er zitten enkele scenes in de game waarin de protagonist de liefde bedrijft met zijn of haar partner. De scenes worden niet expliciet in beeld gebracht, maar het is duidelijk wat er gaat plaatsvinden.

Assassin's Creed Odyssey
Adventure
De serie gaat nog verder terug in de tijd en dat levert een hoop plezier op in het Oude Griekenland