BF1

Battlefield 1

Tijdens het begin van deze eeuw verschenen heel veel shooters die zich afspeelden rond de Tweede Wereldoorlog. Deze hype werd na een aantal jaren doorbroken, waarna alle grote series zich gingen focussen op schietspellen in de huidige tijd. De Battlefield-serie heeft dezelfde stappen gemaakt, maar gaat nu nog verder terug dan de eerste spellen. Battlefield 1 is namelijk de eerste grote shooter die zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog. Een periode die volgens velen moeilijk te belichten is, vanwege de "eentonige" gevechten in de loopgraven.

Battlefield 1 bewijst het tegendeel door zeer authentiek te zijn aan de tijd, met wapens die in die tijd werden gebruikt, maar ook door te focussen op gameplay met voertuigen. De game kent daardoor gevechten in de lucht met oude vliegtuigen, maar ook met zeppelins, die in die tijd werden gebruikt. 

De serie staat bekend om zijn focus op multiplayer, waardoor tot wel 64 spelers tegelijk kunnen vechten op één slagveld. Daarbij worden ook alle facetten gebruik. Je kunt dus in één map te voet, te paard, per tank en per vliegtuig de strijd aan gaan tegen andere mensen. Je werkt daarbij nooit alleen, maar met een team medespelers. Dit onderscheidt de game van bijvoorbeeld Call of Duty, die veel meer gefocust is op individuele spelers.

De Eerste Wereldoorlog was een keiharde oorlog, met zelfs handwapens voor actie van dichtbij. Battlefield 1 is daarom grafisch enorm hard te noemen. Zij probeert de Eerste Wereldoorlog zo realistisch mogelijk in beeld te brengen en niet voor niets is de game voor een volwassen publiek bedoeld.

Grof geweld

De actie in Battlefield 1 is keihard, waarbij sommige gevechten met handwapens worden uitgevochten. Dit maakt het dat de actie nog dichterbij komt.

Grof taalgebruik

Tijdens filmpjes en tijdens gameplay zijn medesoldaten vaak grofgebekt.

Battlefield 1
Actie
De Eerste Wereldoorlog keihard in beeld