BF Hardline

Battlefield: Hardline

Battlefield staat bekend als de grote tegenhanger van Call of Duty, de andere grote shooter-serie. Zoals de naam doet vermoeden, draait het in Battlefield om grote slagvelden, waarop gewapende conflicten niet alleen met wapens worden beslecht, maar ook met diverse voertuigen als tanks en vliegtuigen. 

Met Hardline slaat de serie een andere weg in, want in deze editie van de gewelddadige actiegame wordt er strijd gevoerd tussen de politie en criminelen. Even geen tanks, maar politieauto's en vluchtwagens. De actie wordt gebracht met hoofdstukken als een politieserie in meerdere delen, waarin rechercheur Nicholas Mendoza op jacht gaat om wraak te nemen op oud-collega's, die hun ambt besmeurden door corrupt te gaan. Ook de multiplayer mag niet ontbreken en daarin gaat het om de boeven tegen de politie. In de rol van agent reken je de slechteriken in en als crimineel dien je de agenten te ontlopen terwijl je onder andere kluizen kraakt. 

Belangrijk is het te weten dat de online-actie optioneel gesteund wordt door communicatie met medespelers.


Grof geweld

De strijd tegen corruptie en de criminaliteit verloopt niet zonder bloedvergieten, waarbij gezegd moet worden dat agent Nicholas de nobele weg kan kiezen door de boeven in te rekenen zonder bloedvergieten. Dit kan wel alleen indien ze niet eerst het vuur op hem openen.

Grof taalgebruik

De conversaties zijn bepaald niet fijngevoelig te noemen en pittige uitdrukkingen zijn frequent te horen.

Alcohol en Drugs

Veel zaken draaien om het inrekenen van drugsbaronnen en daarbij is er sprake van grote drugsvondsten die onderzocht moeten worden. Regelmatig zijn er personages te zien die alcohol en drugs tot zich nemen.

Battlefield: Hardline
Actie
De succesvolle serie verandert het slagveld en gaat op boevenjacht