Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls is een game van Quantic Dream, de studio die ook verantwoordelijk is voor Heavy Rain. Net als Heavy Rain is Beyond: Two Souls meer een interactieve film dan een game. Het verhaal ontvouwt zich aan de hand van de keuzes die de speler maakt en beslaat vijftien jaar in het leven van Jodie Holmes, een meisje dat verbonden is met een bovennatuurlijke entiteit. 

Het bovennatuurlijke speelt een grote rol in het verhaal dat in niet-chronologische volgorde wordt verteld. Jodie gaat op zoek naar zichzelf en de antwoorden achter het bestaan van Aiden, de entiteit waarmee zij onlosmakelijk is verbonden. De gebeurtenissen variëren van haar kinderjaren, die zij doorbrengt in een onderzoekscentrum, tot hetgeen zij meemaakt als jonge vrouw.  

De speler heeft in de huid van Jodie de macht om Aiden te controleren en daarmee de vrijheid om zijn acties te bepalen. Bij die vrijheid komt de keuze om de diverse scènes een slechte wending te geven. Zo bezoekt Jodie een feestje waar ze gepest wordt en de speler krijgt uiteindelijk de keuze om het feest te verlaten of om wraak te nemen op de pestkoppen. Hoewel veel elementen gelijk blijven, maakt het voor de afloop van het verhaal wel uit welke keuzes gemaakt worden. 

De game bevat zeer volwassen thema's en is geheel in de stijl van het overige werk van Quantic Dream zeer realistisch weergegeven. Met recht mag deze titel in de categorie voor zestien jaar en ouder geplaatst worden.

Grof geweld

De acties die met Aiden uitgevoerd kunnen worden, zijn vaak optioneel, maar met regelmaat zeer gewelddadig. De game is zeer realistisch - een kwaliteit van Quantic Dream - en de beelden zijn dan ook niet voor de jongere kijker.

Grof taalgebruik

Jodie is een personage dat zeer regelmatig vloekt.

Seks

In diverse scènes zijn seksuele toespelingen terug te vinden. Zo is er een bijna-verkrachting, een scène waarin Jodie zichzelf voor geld kan aanbieden en ook komt het thema zwangerschap uitgebreid aan de orde.

Enge Content

De bovennatuurlijke wereld speelt een grote rol en niet alle entiteiten daarin zijn even vriendelijk. Het verhaal staat bol van de spannende en enge momenten.

Alcohol en Drugs

Op een feestje dat Jodie bezoekt zijn alcohol en softdrugs aanwezig. De speler heeft de keuze om deze wel of niet door Jodie te laten gebruiken.

Beyond: Two Souls
Simulatie
Een interactieve film rond het bovennatuurlijke