BioShock

In de jaren negentig van de vorige eeuw zorgde de spellenreeks System Shock voor een revolutie. De manier waarop die games omgingen met actie, onderzoeken, natuurkundige wetten zoals zwaartekracht en een uitdagende gameplay, zorgden voor veel succes. Lange tijd bleef het stil na System Shock, totdat ontwikkelaar Irrational Games een nieuw concept onthulde: BioShock. Weer een 'shock'. Een spirituele opvolger was geboren. En het werd een briljante actiegame!

BioShock begint met een crash van je vliegtuig in de zee. Je overleeft het en ziet tot je grote verbazing een klein eilandje verderop met een vuurtoren. Je zwemt er naartoe en ontdekt een lift, die je meeneemt diep onder water. Op naar Rapture: een stad die als utopia is bedacht, maar wat inmiddels vooral een samenleving is geworden vol anarchie, geweld en gevaar.

De kracht van BioShock zit in een aantal dingen. De game is heel sfeervol met mooie graphics, mooie effecten, prachtige muziek en veel oog voor detail. Daarnaast zorgt het verhaal voor spanning en avontuur. Het mysterie van Rapture vraagt om een ontdekkingstocht. Verder is ook de gameplay heel sterk. Naast de voor schietspellen gebruikelijke actie met wapens heb je ook speciale krachten om vrij te spelen. Bijvoorbeeld het oproepen van vuur, elektriciteit of het beïnvloeden van objecten en andere personages met telekinese en 'mind control'.

Grof geweld

Veel actie, vaak lomp en best intens. Mede door de sterke graphics ziet het er vrij indrukwekkend uit.

Enge Content

De wereld van Rapture is verre van veilig en zorgt voor de nodige spanning en schrikmomenten.

BioShock
Actie
Ga op een gevaarlijk avontuur door Rapture, een vervallen 'utopia' onder het wateroppervlak.