BioShock 2

In de jaren negentig van de vorige eeuw zorgde de spellenreeks System Shock voor een revolutie. De manier waarop die games omgingen met actie, onderzoeken, natuurkundige wetten zoals zwaartekracht en een uitdagende gameplay, zorgden voor veel succes. Lange tijd bleef het stil na System Shock, totdat ontwikkelaar Irrational Games een nieuw concept onthulde: BioShock. Weer een 'shock'. Een spirituele opvolger was geboren en na een briljant eerste deel kon BioShock 2 dan ook niet uitblijven.

BioShock 2 gaat verder in de mysterieuze stad Rapture, die diep onder het wateroppervlak verborgen ligt. Nog steeds zijn diverse iconische vijanden van de partij, zoals de Big Daddy's. Sterker nog, deze keer beleef je een verhaallijn vanuit de ogen van zo'n Big Daddy! De nieuwe gevaarlijke vijand zijn deze keer de zussen: Big Sisters.

Rapture is nog steeds geen veilige omgeving, want de vervallen samenleving zorgt voor heel wat inwoners met moordlustige neigingen. Het verhaal speelt zich ook twee jaar af voor het avontuur uit BioShock 1, waardoor we dus met een heuse prequel te maken hebben.

Voor veel gamers was BioShock 2 een heerlijk weerzien met Rapture en de bijzondere gameplay vol actie, avontuur en ontdekken. Dit tweede deel werd iets minder revolutionair gevonden dan het vorige deel, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De franchise rondom BioShock staat als een huis en ook BioShock 2 heeft intussen een opvolger gekregen in de vorm van BioShock Infinite.

Grof geweld

De overlevenden in Rapture zijn lang niet allemaal even vriendelijk, dus er komt heel wat lomp geweld aan bod met de nodige wapens en unieke krachten.

Enge Content

De wereld van Rapture is vol gevaar, met af en toe wat situaties die best eng zijn en je kunnen laten schrikken.

BioShock 2
Actie
Terug naar de beklemmende wereld van Rapture, de stad onder water vol gevaar en anarchie