BioShock: The Collection

BioShock: The Collection is een bundel van BioShock, BioShock 2 en BioShock: Infinite. Deze games verschenen tussen 2007 en 2013. Vooral het eerste deel bleek een enorm succes en wordt door veel gamers als een van de beste actiegames ooit gezien.

In BioShock 1 en 2 speel je in een grote stad onder water, genaamd Rapture. Deze stad is bedacht door de visionair Andrew Ryan, die er de perfecte wereld wilde creƫren. Zijn experimenten liepen echter volledig uit de hand en de stad raakte in verval.

Iconisch voor BioShock zijn de Big Daddy en de Little Sister. Big Daddy's waren ooit mensen, die na een genetische mutatie in een zwaar bewapend duikpak zijn gehesen. Zij hebben als taak om Little Sisters te beschermen: kleine meisjes die waardevolle spullen verzamelen in Rapture. En wie een Little Sister lastig valt, krijgt te maken met de extreme kracht van de aanwezige Big Daddy. Een variant op de Big Daddy's zijn de Big Sisters uit BioShock 2. Deze zijn net zo gevaarlijk, maar vooral een stuk soepeler en sneller.

In BioShock: Infinite is de wereld onder water ingeruild voor een zwevende stad: Columbia. Ook deze stad was ooit bedacht als toonbeeld van de mensheid, maar ook hier ging het volledig mis. Groeperingen werden gevormd en gingen met elkaar de strijd aan. In plaats van een vredelievende samenleving is er vooral sprake van een dictatuur. Als speler moet je in Columbia op zoek naar een vrouw genaamd Elizabeth.

Grof geweld

Hoewel de game niet probeert om zo realistisch mogelijk te zijn, moet je wel af en toe gevechten aangaan met menselijke inwoners van de spelwerelden. Er wordt dan ook regelmatig geschoten.

Enge Content

Er zitten regelmatig momenten in de game die je behoorlijk laten schrikken.

BioShock: The Collection
Actie
Who's Your Big Daddy?