Borderlands

Rond de eeuwwisseling werkte ontwikkelaar Gearbox Software vooral aan uitbreidingen op bestaande games, waaronder de beroemde franchise Half-Life. Daarna maakte Gearbox faam met de tactische schietspellen in de Brothers in Arms-serie. Daarna besloot men eens iets heel anders te doen. De realistische spelwerelden en verhalen rondom waargebeurde oorlogen werden ingeruild voor een cartooneske wereld en een fictief verhaal vol rare gebeurtenissen en humor. Het resultaat? Borderlands!

Borderlands is een schietspel, waarin spelers vrij kunnen rijden en lopen door een grote spelwereld. De game is eigenlijk ook gemaakt om samen met anderen te spelen, waarbij je echt als team ten strijde trekt. Dit heet ook wel coöperatief spelen, of co-op. Het samen spelen werkt heel goed in Borderlands, waardoor de game heel populair is bij groepen vrienden. Ook doordat je heel veel nieuwe dingen kunt verzamelen in de spelwereld, zoals wapens en geld om in de game te gebruiken. Dit heet ook wel 'loot' (spreek je uit als "loet").

Borderlands neemt zichzelf alles behalve serieus. Vijanden hebben gekke namen, zien er vreemd uit en maken flauwe grappen. Er is wel veel actie, maar de game doet dit niet op de meest realistische wijze. Het is allemaal met een grote knipoog.

Grof geweld

Er zit veel geweld in de game, vaak met schietactie en explosies. Toch is het totaal niet realistisch en vaak met een knipoog.

Grof taalgebruik

Er komt zo nu en dan grof taalgebruik voor in de tussenfilmpjes.

Borderlands
Actie
Een cartooneske vrije wereld vol actie, avontuur en humor