Borderlands 2

Na het succes van Borderlands kon een tweede deel niet uitblijven. De succesformule van actie, humor en samenspelen met andere gamers is nog steeds in tact. Net zoals heel veel objecten en wapens om te verzamelen en de iconische robot van Borderlands, ClapTrap.

Borderlands 2 is een typisch vervolg. Er zijn wat nieuwe personages, een nieuw verhaal, een andere grote spelwereld en verder is de game in de kern hetzelfde. De besturing is dan ook heel herkenbaar en fans van het eerste deel kunnen zich makkelijk uitleven in dit tweede deel.

Het ontwikkelen van je gekozen personage heeft een nog grotere rol in Borderlands 2. Dit is ook wel het RPG-aspect van de game: een onderdeel dat we kennen uit role-playing games (RPGs). Je kunt nieuwe vaardigheden vrijspelen voor je personages, waar je tijdens het spelen voordeel van hebt. De combinatie van humor, actie en die RPG-aspecten maken Borderlands en ook Borderlands 2 tot een groot succes.

Grof geweld

Veel actie, veel explosies, veel schieten, maar altijd met de nodige humor en een knipoog. Het is verre van realistisch.

Grof taalgebruik

Er komt af en toe wat grove taal voor, maar niet heel vaak. De nadruk ligt meer op de humor tijdens gesprekken.

Borderlands 2
Actie
Nog meer samenwerken, knallen en grappig vermaak in de stijlvolle wereld van Borderlands