Bulletstorm

Veel schietspellen proberen heel serieus en realistisch te zijn, bijvoorbeeld met een waargebeurd verhaal en een grote wereldoorlog als setting. Dat het ook anders kan, bewijst het schietspel Bulletstorm. En een storm van kogels is zeker aan de orde...

Bulletstorm neemt schietspellen volledig op de hak, doordat alles met een knipoog gebeurt. Je moet zo lomp mogelijk vijanden uitschakelen. Dit kan je doen door explosies, kogels, trappen en klappen uit te delen. Door zo combinaties van acties te maken (ook wel bekend als combo's) kan je punten verdienen. En per level dienen spelers zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Gewoon neerschieten levert weinig punten op. Doe je het heel grappig en stijlvol, dan krijg je meer punten. Hoewel het om het neerschieten van tegenstanders gaat, is het geweld niet heel grof. De stijl van Bulletstorm is bijna cartoonesk te noemen en er worden regelmatig grappen gemaakt.

Grof geweld

De game draait om het zo spectaculair mogelijk ombrengen van vijanden. Je vecht niet tegen echte mensen en de actie is altijd met een dosis humor, zodat het niet heel bruut of bloederig overkomt.

Grof taalgebruik

Er komt af en toe wat grof taalgebruik voor.

Bulletstorm
Actie
Hoe lomper, hoe beter. De kogels vliegen je om de oren.