COD4

Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered

Call of Duty 4: Modern Warfare wordt door veel van de Call of Duty fans als de beste Call of Duty game ooit gezien. Het origineel verscheen in 2007 en maakte de tongen los door een intense singleplayer, waarin de terrorist Zakhaev Rusland wil terugbrengen naar de tijden van zijn held Stalin. Het gevolg is dat het land in een grootschalige burgeroorlog verzeild raakt.

Het hoofdverhaal duurt ongeveer zeven uur, maar de echte reden om een dergelijke game te spelen is de multiplayer, een modus waarin spelers het wereldwijd solistisch of in teams tegen elkaar opnemen. In Call of Duty 4 werd een ranking-systeem geïntroduceerd, waarbij de speler een rang omhoog gaat door voldoende ervaringspunten te verdienen. Deze punten zijn te verdienen door tegenstanders neer te schieten, bommen te plaatsen of deze juist te ontmantelen. De opbouw van ervaring en de voldoening van het winnen zijn een stimulans om steeds verder te spelen.

De 'Remaster' is in feite dezelfde game, waarvoor de grafische prestaties sterk zijn verbeterd door de snel voortschrijdende techniek. Ook worden de tien meest populaire 'maps', speelvelden waarop teams het tegen elkaar opnemen, in een opgepoetste versie toegevoegd om aan de huidige standaard te voldoen. Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered is niet als losse game verkrijgbaar, maar wordt meegeleverd bij Call of Duty: Infinite Warfare. Het is de eerste keer dat een Call of Duty-deel wordt voorzien van een gemoderniseerde uitgave.


Grof geweld

De strijd tegen de Russische Zakhaev is hard en gaat gepaard met expliciet geweld, martelingen en brute executies.

Grof taalgebruik

De krachttermen zijn niet buitensporig aanwezig, maar wel in een mate die van soldaten in een gewapend conflict verwacht mogen worden.

Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered
Actie
Een intense shooter die door velen als de beste Call of Duty wordt gezien.