Call of Duty: Black Ops 3

Call of Duty is een miljardenfranchise, die vanwege het (financiƫle) succes elk jaar een nieuw deel krijgt. Fans blij, aandeelhouders blij. Om dit tempo vol te houden werken er inmiddels maar liefst drie afzonderlijke ontwikkelstudio's aan nieuwe Call of Duty-games, zodat ze elk een paar jaar de tijd hebben om steeds een nieuw deel af te leveren. Terwijl ontwikkelaar Infinity Ward, die de serie ooit is begonnen, faam maakte met de Modern Warfare edities van Call of Duty, koos studio Treyarch voor een geheel eigen visie: Black Ops. Na twee succesvolle delen volgde misschien wel het succesvolste deel in jaren, Call of Duty: Black Ops 3.

Black Ops 3 draait net als de vorige twee delen in de Black Ops-verhaallijn om echte 'black ops' soldaten. Dames en heren die niets uit de weg gaan en regelmatig de grens van het toegestane opzoeken. Om er net zo regelmatig ook ver overheen te gaan. De derde Black Ops-game is wat moderner qua setting dan de voorgangers, die zelfs terug zijn gegaan richting de Vietnamoorlog. In Black Ops 3 bevinden spelers zich echter in het jaar 2065, ongeveer 40 jaar na de gebeurtenissen uit Black Ops 2.

In tegenstelling tot de vorige edities kent Black Ops 3 vooral ruim opgezette omgevingen en wat minder de hectische gevechten in nauwe gangetjes en smalle ruimtes. Deze overstap richting 'open levels' en minder 'corridor shooting' werd door veel fans met veel plezier ontvangen. En net zoals eerdere delen van ontwikkelaar Treyarch bevat ook Black Ops 3 weer een Zombie-modus, waarin spelers het gezamenlijk moeten opnemen tegen zombies. Hoewel het hoofdverhaal enigszins realisme probeert na te streven, is de Zombie-modus vooral over de top actie en uiteraard totaal onrealistisch. Mede door dit contrast is de Zombies-modus al heel wat jaren zeer populair bij miljoenen fans van Call of Duty.

Grof geweld

Call of Duty is een serie die draait om schietactie in een setting met vooral menselijke vijanden. De actie is dan ook vaak hard, grof en soms zelfs choquerend.

Grof taalgebruik

Er wordt regelmatig gevloekt in de tussenfilmpjes, vergelijkbaar met een gemiddelde oorlogsfilm.

Call of Duty: Black Ops 3
Actie
De derde Call of Duty: Black Ops-game is volgens veel fans de beste in jaren