CoD BO4

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty (CoD, uitgesproken als ‘kot’), is een miljarden franchise die al jaren meegaat. Ieder jaar wordt er een nieuw deel uitgebracht. Om dit te bereiken heeft de uitgever drie ontwikkelaars onder zich die ieder om de drie jaar verantwoordelijk zijn voor een nieuwe Call of Duty. Een van die ontwikkelaars is Treyarch. Zij zijn vooral bekend van de Black Ops-serie. Na behoorlijk wat kritiek op het eerste deel, een relatief succesvol tweede deel en een ongelofelijk succesvol derde deel is het nu tijd voor een vierde deel.

Black Ops 4 draait net als de vorige delen om het verhaal van ‘black-ops’ soldaten. Soldaten die op missies worden gezonden die het ‘gewone volk’ nooit te weten mag komen. De vierde Black Ops-game speelt zich af in het jaar 2043, oftewel tussen de gebeurtenissen uit deel twee en drie. Het spel zit qua setting dus ook tussen die games in en heeft een lichte sci-fi uitstraling. Waar men in het derde deel veel bezig was met robots en lasers, keert het vierde deel terug naar de wat traditionelere wapens en voertuigen.

Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty bevat Black Ops 4 geen singleplayer-modus, oftewel, de game bevat geen verhaal wat in je eentje uitgespeeld kan worden. De game is meer gefocust op de multiplayer ervaring. De multiplayer gaat terug naar de originele Call of Duty-stijl. Waar men in deel drie over muren kon rennen en kon vliegen, is het schieten in deel vier meer gefocust op de grond. Naast de bekende multiplayer-modus bevat de game ook een nieuwe multiplayer-modus, Blackout. Deze modus is een afgeleide van het immens populaire ‘battle-royale’ uit Fortnite. In deze mode nemen honderd spelers het tegen elkaar op. De speler of het team wat als laatste overblijft wint het spel. Tot slot bevat de game, net zoals voorgaande delen, ook een Zombie-modus. In dit speltype nemen spelers het gezamenlijk op tegen hordes van steeds sterker wordende zombies. Waar de multiplayer enigszins probeert realisme na te streven, is de zombie-modus compleet over de top. Het is deze tegenstelling tot de rest van het spel wat het speltype ongelofelijk populair maakt.
Grof geweld

Call of Duty is een serie die draait om schietactie in een setting met vooral menselijke vijanden. In Black Ops 4 is dit ook het geval. De actie in het spel is grof en op sommige momenten choquerend.

Grof taalgebruik

Tijdens de tussenfilmpjes wordt er regelmatig gevloekt, vergelijkbaar met een gemiddelde oorlogsfilm.

Call of Duty: Black Ops 4
Actie
Klassiek schietspel in een modern jasje