Cities: Skylines

Cities: Skylines is een stedenbouwgame, te vergelijken met de bekende tegenhanger SimCity. Hoewel het doel in beide games redelijk gelijk is, het bouwen van een succesvolle stad, is de manier waarop best wel verschillend. Tot genoegen van velen.

Cities: Skylines laat spelers dus ook lekker met ruimtelijke ordening aan de slag gaan. De ruimte die je hebt om een stad te bouwen en uit te breiden is in elk geval fors groter dan de ruimte die concurrent SimCity biedt. Hierdoor heb je veel meer mogelijkheden in Cities: Skylines om je stad geheel naar wens op te bouwen, zonder dat je geen ruimte meer hebt om uit te breiden.

Andere belangrijke verschillen zijn dat Cities: Skylines offline te spelen is. Spelers hoeven niet verplicht via internet verbinding te houden met een spelserver, wat voor SimCity wel vereist is. Doordat spelservers soms tijdelijk buiten werking kunnen zijn, wordt een spel daardoor slecht speelbaar. Dit was ook een groot kritiekpunt voor SimCity, waar Cities: Skylines geen last van heeft.

Cities: Skylines
Simulatie
De tegenhanger van SimCity geeft je nog meer vrijheid om de stad van je dromen te bouwen