Civ6

Civilization 6

Civilization is een serie die al vele jaren meegaat. Het opbouwen van een beschaving, een volk naar keuze, staat telkens centraal. Daarbij bepaalt de speler op welke manier de gekozen beschaving gaat groeien en succesvol wordt in de wereld. Je kunt zorgen voor veel technologische ontwikkelingen, een heel sterk leger opbouwen of juist zorgen voor een prachtige cultuur en diplomatische kwaliteiten.

In Civilization 6 mag je wederom een van de diverse volkeren onder je hoede nemen en bouwen aan een mooie toekomst. De acties zijn turn-based, wat inhoudt dat iedere speler om de beurt acties mag uitvoeren. Vergelijk het met een traditioneel bordspel.

Het speelveld is in zeshoekige vakjes opgedeeld. Deze zeshoeken bepalen naar welke kant je kan verplaatsen, bijvoorbeeld met groepjes soldaten of boten op het water. Slim spelen en goed kijken wat andere volkeren doen is dan ook belangrijk.

Aan spelers de keus op welke manier ze succesvol worden en hun doelen behalen. Zo kan een doel zijn om een bepaalde technologie als eerste te ontwikkelen. Of om als eerste volk een bepaald aantal gebieden te veroveren, met geweld of diplomatie.

Grof geweld

Er is sprake van enig geweld als je kiest voor het ontwikkelen van militaire voorzieningen. De actie is echter nooit heel hard of expliciet. Mede door de vrolijke uitstraling van het spel ziet het er niet gewelddadig uit.

Civilization 6
Strategie
Bouw zelf je ideale samenleving