CoC

Clash of Clans

Clash of Clans is een spel wat online tegen anderen gespeeld wordt. In het spel stuurt de speler een stam (clan) aan. Het spel is razend populair op zowel Android- als iOS (iPhone)-toestellen. Het spel is gericht op de jongere speler en bevat in-app aankopen.

In Clash of Clans bestuurt de speler een stam, ook wel Clan genoemd. Het hoofddoel is om jouw Clan zo goed mogelijk te beschermen en tegelijkertijd zoveel mogelijk andere stammen uit te schakelen. De speler moet zijn eigen stam dus ook verdedigen tegen aanvallen van andere spelers. Je doet dit door afweergeschut, muren en kanonnen te bouwen. Naast verdedigen is het ook mogelijk om een andere stam aan te vallen. Dit wordt gedaan door manschappen te trainen en op aanval te sturen. Er zijn verschillende soorten manschappen met ieder hun eigen vormen van aanvallen.

Veel van de onderdelen in Clash of Clans zijn gebaseerd op een wachttijd. Zo kost het neerzetten van gebouwen, het trainen van manschappen en het opbouwen van muren vaak meerdere uren. Het is in het spel mogelijk om deze wachttijden te verkorten door bepaalde grondstoffen aan te schaffen. Deze grondstoffen kunnen gekocht worden met echt geld.


Microtransacties

Spelers kunnen hun Clan een stuk sneller uitbouwen als zij investeren in waardevolle grondstoffen. Deze worden aangeschaft met echt geld. Naast dat de game aanspoort om deze grondstoffen te kopen, geeft het de speler ook een gigantisch voordeel ten opzichte van tegenstanders die ervoor kiezen om dit niet te doen.

Clash of Clans
Strategie
Vrolijk strategiespel met Vikingen