Clash Royale

Wie is er niet opgegroeid met kaartspelletjes thuis? Van Patience en Pesten tot een ouderwets potje Bridge of Hartenjagen. Iedereen heeft het pakje met 52 speelkaarten wel eens op de keukentafel gehad voor een potje kaarten met vrienden of familie.

Clash Royale is in wezen net  een kaartspel, maar om preciezer te zijn een Tower Defence-game. Jij krijgt als speler verschillende kaarten tot je beschikking om zo de torens van de tegenstander te verslaan. Je kunt verschillende kaarten verzamelen en vervolgens upgraden. Wanneer je een van je tegenstanders weet te verslaan verzamel je trofeeën, kronen en roem, zodat je tegen steeds betere tegenstanders komt te staan. Ook is het mogelijk om een clan op te richten, om kaarten te delen en samen met vrienden te spelen.

Een potje duurt gemiddeld drie minuten en kan wanneer die eenmaal gestart is niet onderbroken worden, anders verlies je het potje automatisch. Behalve normale wedstrijden kun je ook verschillende toernooien spelen! Deze worden vaak live uitgezonden en zijn de laatste tijd aan het toenemen in populariteit.

Clash Royale is helemaal gratis en alle inhoud is beschikbaar voor alle spelers. Je kunt optioneel valuta in het spel of edelstenen kopen om bepaalde acties in het spel sneller te laten verlopen. Wanneer je een spel wint krijg je een kist met kaarten. het duurt een aantal uur voordat deze geopend kunnen worden. Met een maximum van vier schatkisten wordt je snel verleid tot het kopen van schatkisten. Je kunt ook schatkisten kopen met echt geld, deze geven je willekeurige kaarten. Het is dus mogelijk dat als jij een specifieke kaart wil, je verschillende kisten moet kopen voordat je deze hebt. Het is niet mogelijk om microtransacties uit te schakelen in het spel.

Omdat je maar vier kistjes tegelijkertijd kan hebben wordt je snel verleid tot het overgaan op microtransacties. Daarnaast kan het spel verslavend werken door de snelle potjes die je speelt.

Ontwikkelaar Supercell verzamelt verschillende gegevens van zijn spelers, zoals naam, e-mailadres, locatiegegevens en leeftijd. Ze geven aan dat ze deze informatie gebruiken om je een zo goed mogelijke spelervaring te geven. Ze slaan geen creditcard- of betalingsgegevens op.

Gokken

Hoewel je niet gokt in de game, bevat het spel wel microtransacties, die behoorlijk verslavend kunnen werken.

Microtransacties

In Clash Royale is het mogelijk om kistjes met digitale goedheden te kopen, waarvan de inhoud dan willekeurig bepaald wo

Clash Royale
Strategie
Tower Defense in een nieuw jasje