CSGO

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) is één van de meest populaire eSports-spellen. De game wordt ontzettend veel professioneel gespeeld, met als gevolg dat veel spelers dat ook willen bereiken. CSGO is een schietspel waarbij controle over de muis van groot belang is. De speelvelden zijn enorm goed gebalanceerd, waardoor externe factoren bijna geen rol spelen. Het gaat om pure precieze en dat geldt ook voor de audio in de game. Goed luisteren is van groot belang, want als een tegenstander niet sluipt is hij goed te horen.

In CSGO speel je online in teams van vijf tegen elkaar. Het ene team kruipt in de rol van terrorist en het andere team in de counter terrorists. Aan het begin van het spel heb je nog geen geld. Dit ingame geld verdien je door mensen om te leggen. Hoe beter je speelt, hoe meer geld je krijgt. Heb je veel geld verdient, dan kun je dat aan het begin van de volgende ronde verzilveren voor betere wapens. Soms kiest een team ervoor een ronde te "sparen". Ze gebruiken dan allemaal gratis (en dus kleine) wapens om de ronde erna meer te kunnen uitgeven aan betere wapens. Ook deze strategieën maken de game extra populair in de eSports.

CSGO heeft ook een monetair systeem, die best veel geld kan kosten. Bij het spelen van de game krijg je soms een loot crate die je kunt openen voor € 2,50. De spullen die je hieruit krijgt kunnen veel geld waard zijn en deze spullen worden ook online doorverkocht. De kans dat je iets waardevols krijgt is echter behoorlijk klein en er zit een verslavend element aan dit systeem.

Grof geweld

Het geweld in CSGO is erg direct en behoorlijk expliciet.

Grof taalgebruik

De game zelf bevat geen grof taalgebruik, maar op medespelers en tegenstanders heeft de game geen invloed.

Gokken

De loot crates in de game kun je openen door € 2,50 te betalen. De crates kunnen waardevolle ingame items bevatten, maar die kans is enorm klein.

Counter-Strike: Global Offensive
Actie
De eerste échte eSport