Crackdown

Zoals bij veel nieuwe consoles kende ook de Xbox 360 van Microsoft een aantal opvallende launch games. De nieuwe serie Crackdown viel vooral op door de aanwezigheid van een felbegeerde code om aan een testversie van de nieuwe Halo-game deel te mogen nemen. Kocht je Crackdown, dan mocht je later gegarandeerd de testversie (beta) van de nieuwe Halo spelen. Toch was dat niet het enige lichtpuntje, want Crackdown zelf was ook zeker de moeite waard.

Crackdown is een cartooneske game. Dat wil zeggen, de game ziet eruit als een soort interactief stripverhaal. Een duidelijk 'getekende' stijl, die niet draait om de meest realistische beelden. Als speler ben je iemand die orde moet creƫren in de stad, waar diverse bendes nog aan de macht zijn. Stukje bij beetje mag je de bendes zwakker maken en uiteindelijk volledig oprollen.

Je hebt als speler veel mogelijkheden om een van je personage een soort Superman te maken. Naar mate je meer speelt, wordt je personage ook veel sterker. Hij kan enorm hoog springen, hele zware dingen tillen en nog meer bovenmenselijke krachten benutten. Op die manier kan je enorme wolkenkrabbers beklimmen en zelfs volledige auto's oppakken en wegsmijten.

Het leukste in Crackdown is de mogelijkheid om het avontuur samen met iemand anders te beleven. Coƶperatief (co-op) spelen dus. Je bent dan tegelijk in de spelwereld actief en kunt samen de diverse missies doorlopen.

Grof geweld

Veel geweld, explosies en schietactie. Door de cartooneske uitstraling komt het niet heel grof over, maar actie is er zeker.

Crackdown
Actie
Als super-politieagent mag je Pacific City weer veilig maken op de meest extreme manieren