Crysis 2

Na het succes van Crysis was het voor ontwikkelaar Crytek een pittige uitdaging om met een verrassend vervolg te komen. Het tropische eiland was inmiddels wel bekend terrein. Crysis 2 neemt spelers dan ook mee naar een heel andere omgeving: een verwilderd New York.

Crysis 2 is een schietspel dat vooral draait om prachtige graphics (het ziet er geweldig uit, vooral op hele krachtige pc's) en het benutten van je Nanosuit. Dit speciale pak geeft je als speler unieke krachten. Die komen goed van pas in de strijd tegen buitenaardse vijanden.

Het feit dat Crysis geen miljardenfranchise is geworden, is te wijten aan het bekende verhaal: de markt van schietspellen wordt al volledig gedomineerd door een aantal hele grote spelers. Call of Duty, Battlefield, Halo, Titanfall, Destiny. De visuele pracht en praal is wel een duidelijk visitekaartje van de Crysis-games, waardoor de spellen zeker bij gamers met een krachtige pc goed in de smaak vielen.

Grof geweld

Veel schietactie, explosies en ander lomp geweld. Vooral tegen buitenaardse vijanden, wat het niet heel realistisch maakt.

Crysis 2
Actie
De buitenaardse dreiging heeft het vaste land bereikt. Bescherm de stedelijke jungle die New York is geworden.