Crysis 3

Ontwikkelaar Crytek maakte in 2004 faam met Far Cry. Een schietspel dat vooral bekend stond om grafische pracht en praal. Eenzelfde aanpak hanteerde men voor een soort spirituele opvolger: Crysis. Een tropisch eiland, veel schietactie en vooral visueel een pareltje. Na het succes van deel 1 en een mooi vervolg met deel 2, kon een derde deel niet uitblijven.

Crysis 3 draait nog steeds om het overkoepelende verhaal van de buitenaardse wezens die de aarde aanvallen. Crysis 2 introduceerde al het verhaal in een fictief New York. Deel 3 bouwt hierop verder. Meer van hetzelfde, wat voor fans van science-fiction en schietspellen helemaal niet erg is.

Een belangrijk onderdeel van het spel is je nanosuit. Dit is een speciaal pak, die je als speler diverse bijzondere vaardigheden geeft. Samen met een visueel hoogstaande game, is Crysis 3 een schietspel (shooter) waar spelers van smullen.

Grof geweld

Af en toe ben je aan het sluipen, maar verder bestaat de game uit actie, schieten en veel andere vormen van geweld. Vooral tegen buitenaardse wezens, dat dan weer wel.

Crysis 3
Actie
Net als in deel 2 mag je New York beschermen tegen de buitenaardse dreiging. Meer van hetzelfde, maar dat vinden fans niet erg.