Dante’s Inferno

Dante's Inferno is gebaseerd op het literaire epos van Dante Alighieri met de mooie naam "The Divine Comedy", ofwel de Goddelijke Komedie. Centraal staat Dante, een ridder ten tijde van de Derde Kruistocht. Dante lijkt tijdens een gevecht te sterven en De Dood komt hem halen. Hij wil echter niet sterven en gaat het gevecht aan met De Dood... en wint! Het lijkt positief, maar thuis blijkt het verre van vrolijk. Zijn vrouw Beatrice is vermoord en haar ziel wordt voor zijn ogen meegenomen door Lucifer, de grote baas van de Hel. Dante is woest en besluit achter Beatrice aan te gaan. 

Wat volgt is een game vol wraak en actie, in alle negen cirkels van de hel. Elke cirkel staat voor een andere zonde en dat is het thema waar de omgeving op geïnspireerd is. De actie is bruut en bloederig. Een echte hack&slash game: hakken en meppen, zou je kunnen zeggen. Het lijkt in elk geval veel op de bekende hack&slash serie van Sony: God of War.

Dante's Inferno werd positief ontvangen, ook al lijkt de game zoals gezegd veel op een andere franchise. Het is in elk geval wel een duidelijke game voor volwassenen, want de thematische omgevingen zijn vaak heel grof met allerlei kwellingen.

Grof geweld

Hakken en meppen, op diverse brute en bloederige manieren. Een echte 18+ game.

Dante’s Inferno
Actie
Een hels avontuur vol wraak en actie door alle mythische ringen van de onderwereld