DayZ

DayZ is een typische online survival shooter in een open wereld, waar je zowel met zombies als met echte spelers te maken krijgt. Aan jou de taak om spullen te verzamelen, zoals uitrusting en wapens om jezelf beter te kunnen beschermen.

In DayZ draait het om overleven op een zeer realistische manier. Word je in je rug geraakt en heb je een verrekijker in je rugzak, dan kun je deze niet meer gebruiken. Je speelt met veel mensen in één wereld, waarbij je zelf kunt bepalen of je goed of slecht bent. Maak vrienden om sterker te staan, maar dan moet je jouw verzamelde spullen weer delen. En dat allemaal in een wereld die overspoeld is door ijzersterke en zeer snelle zombies.

Het overleven is behoorlijk uitgebreid, want je moet op zoek naar voedsel, water, medicijnen en de eerdergenoemde uitrusting en wapens. Hiervoor heb je een zeer groot gebied tot je beschikking en kun je huizen en andere gebouwen in om de juiste materialen te verzamelen. Je zult zo lang mogelijk moeten overleven door te eten, drinken, warme kleding te vinden en medicijnen te gebruiken tegen heersende ziektes. DayZ is vredelievend te spelen, maar er zal ook gevochten worden en dat maakt de game zeker gewelddadig. Als je door een wapen geraakt wordt, zie je bloed (druppelen). Naast vechten en schieten kun je ook met vrienden of onbekenden via voice chat communiceren.

Grof geweld

In de game zal geschoten worden met wapens en het spel bevat bloed.

Grof taalgebruik

Via voice chat door microfoons is er met vrienden en onbekenden te communiceren. Het kan voorkomen dat spelers vloeken.

Enge Content

Er zitten zombies in de game, die voor sommigen als eng gezien kunnen worden.

DayZ
Actie
Overleef in een grote wereld met zombies en mensen