Dead by Daylight

Dead by Daylight is een online spel waarbij het de bedoeling is om te overleven tegen een moordenaar, dat spelende in een donkere horrorsetting. Je dient opdrachten te voltooien voordat de moordenaar weet waar je zit, je te pakken krijgt en jij een gruwelijke dood tegemoet gaat.

In een willekeurig gegenereerde wereld, zodat het spel gevarieerd blijft, worden vier spelers in een afgesloten gebied geplaatst. De bedoeling is uit het gebied te ontsnappen van de moordenaar, die jou kan vangen, martelen en vermoorden. Met zijn vieren moet je samenwerken om generatoren te repareren zodat metal deuren kunnen openen en jullie kunnen ontsnappen. Een andere methode is door een luik te gaan, dat geopend kan worden als er meer generatoren aanstaan dan er spelers zijn, maar er is wel een sleutel voor nodig. De moordenaar krijgt echter meldingen als er bijvoorbeeld generatoren worden gerepareerd en hij kan daarop anticiperen.

Dead by Daylight blijft spannend omdat de moordenaar op elk moment kan opduiken en jij je minimaal kunt verweren. Als hij je heeft gepakt, kun je proberen los te komen, maar in de meeste gevallen word je gewoonweg opgehangen aan een vleeshaak. Spelers kunnen de moordenaar ontwijken door te sprinten, in het donker te kruipen, achter objecten te verbergen of in kluisjes te verstoppen. Het voornaamste is het spannende effect dat het spel heeft, omdat de moordenaar met bepaalde vaardigheden voordelen kan hebben. Hierdoor kan het nogal eng worden en aan een vleeshaak gehangen worden is natuurlijk niet heel kindvriendelijk.

Grof geweld

De moordenaar kan je slaan met gruwelijke wapens en jouw dood is altijd aan de vleeshaak.

Enge Content

Verschillende moordenaars zorgen voor meerdere horror-achtige taferelen, zoals enge geluiden, een moordenaar die opeens achter je staat en bloederige momenten.

Dead by Daylight
Actie
Online overleven in een horror setting