Dead Island

Zombies zijn al vele jaren immens populair. Eigenlijk zijn ze dat altijd wel geweest. Van klassieke films als Dawn of the Dead, Braindead en recenter Zombieland en World War Z. Ook de tv-serie The Walking Dead draagt al tijden bij aan de populariteit van zombies. Een game rondom zombies trekt dan ook snel de aandacht. Dat is met Dead Island niet anders.

Dead Island draait om een tropisch vakantie-eiland, waar om mysterieuze reden (hoe kan het ook anders) een zombie-uitbraak plaats heeft gevonden. Het ooit idyllische resort is overspoeld met de levende doden en als speler heb je een duidelijke taak: overleven! Dead Island is een typische zombiegame: harde actie, veel geweld en extreme wapens om de zombies van je af te slaan. Een duidelijk geval van een game voor 18 jaar en ouder.

De eerste aankondiging van Dead Island gebeurde met een heel stijlvolle trailer. Prachtige muziek, een gezinnetje op vakantie en een intens stukje drama. Volgens veel gamers was het een grote tegenvaller dat de uiteindelijke game zich vooral op de 'domme actie' richtte en amper op de intense drama, waar de vakantiesetting zich perfect voor leende. Toch speelden miljoenen spelers Dead Island, waardoor het spel een behoorlijk succes is gebleken.

Grof geweld

Lompe actie, extreme wapens en alle remmen los om af te rekenen met de zombies. Een duidelijke game voor 18+.

Grof taalgebruik

Af en toe komt wat gevloek voor tijdens tussenfilmpjes.

Enge Content

De game is regelmatig spannend en zelfs eng, want net als in een enge film zijn er diverse momenten waarop je flink kunt schrikken.

Dead Island
Adventure
Zombies in een vakantieresort en op een tropisch eiland. Actie!