Destiny

Ontwikkelaar Bungie maakte begin deze eeuw naam met de grote gameserie Halo. Na diverse succesvolle delen werd Bungie aangekocht door uitgever Activision. De ontwikkelaars kregen vrij spel om iets groots te maken. Een universum dat nog wel tien jaar lang mee kan gaan in diverse nieuwe games. Het resultaat is Destiny.

Destiny is een first-person actiegame. Je speelt dus vanuit de eerste persoon en ziet vooral je wapens voor je in beeld. Je bent een zogeheten Guardian, een beschermer van de laatste stad op aarde waar nog mensen leven. De dreigen komt van ver uit de ruimte, want diverse buitenaardse rassen willen aan de macht komen.

Als speler kies je eerst welk type Guardian je wordt: een Titan, Hunter of Warlock. Elk type heeft zijn eigen specialiteiten. Zo is de Titan heel krachtig, de Hunter erg snel en kan de Warlock een vorm van magie gebruiken. Door meer te spelen stijg je in level, het niveau van je personage. Ook vind je steeds betere wapens en bepantsering voor je personage.

Je kan Destiny in je eentje spelen, maar de wereld is voor een groot deel gevuld met andere spelers. Zo kunnen spelers van over de hele wereld met elkaar samenwerken om bepaalde doelen te bereiken.

Er zijn in Destiny ook speciale missies om als groep te spelen: Strikes en raids. Een Strike is een missie waar je meestal tussen de 15 en 30 minuten mee bezig bent in een team van maximaal drie spelers. De raids zijn zeer uitgebreide missies, vaak met meerdere grote gevechten en soms ook wat puzzels in een omgeving om op te lossen. Een raid speel je met een team van zes spelers en kan soms wel anderhalf uur of langer duren om te voltooien. Raids komen ook vaak voor in grote online role-playing games, zoals World of Warcraft.


Grof geweld

De actie in Destiny draait vooral om heel veel schieten met diverse futuristische wapens op buitenaardse wezens.

Destiny
Actie
Vervul je lot in deze futuristische shooter