Deus Ex: Human Revolution

De toekomst van de mensheid is vaak het onderwerp in games en films. Hoe vergaat het ons over tientallen jaren? Zijn we een soort RoboCop? Blijkt dat we toch leven in de Matrix? Ook de spellenserie Deus Ex schetst een eigen versie van de toekomst. Door technologische ontwikkelingen kunnen mensen nieuwe krachten krijgen in de vorm van 'augmentations'. De mogelijkheden zijn ongekend, maar de 'normale' mensen keren zich al snel tegen alle technisch ontwikkelde soortgenoten.

Deus Ex gaat al terug naar het begin van deze eeuw. In 2000 verscheen Deus Ex voor de pc en twee jaar later kwam het spel ook nog naar de PlayStation 2. Het spel werd geroemd om de mogelijkheden om de vele mogelijkheden en keuzes die je had als speler. Vijanden neerschieten was een optie, zoals in veel schietspellen, maar niet-dodelijke acties waren ook mogelijk. Het is voor veel spelers dan ook een uitdaging om het spel met zo min mogelijk (of zelfs helemaal geen) dodelijke acties te volbrengen.

Na het succesvolle eerste deel, volgde er nog een wat minder goed ontvangen vervolg: Deus Ex Invisible War. Toen bleef het wat jaren stil, totdat er in 2011 een prequel werd uitgebracht in de vorm van Deus Ex Human Revolution. Deze prequel werd lovend ontvangen door gamers en de pers.

Grof geweld

Hoewel je niet-dodelijk geweld kunt gebruiken, komt er behoorlijk wat actie aan bod in de game om tegenstanders uit te schakelen.

Deus Ex: Human Revolution
Actie
Veel actie en sluipen om een grote dreiging te stoppen in een futuristische samenleving.