Deus Ex: Mankind Divided

De toekomst van de mensheid is vaak het onderwerp in games en films. Hoe vergaat het ons over tientallen jaren? Zijn we een soort RoboCop? Blijkt dat we toch leven in de Matrix? Ook de spellenserie Deus Ex schetst een eigen versie van de toekomst. Door technologische ontwikkelingen kunnen mensen nieuwe krachten krijgen in de vorm van 'augmentations'. De mogelijkheden zijn ongekend, maar de 'normale' mensen keren zich al snel tegen alle technisch ontwikkelde soortgenoten.

Deus Ex gaat al terug naar het begin van deze eeuw. In 2000 verscheen Deus Ex voor de pc en twee jaar later kwam het spel ook nog naar de PlayStation 2. Het spel werd geroemd om de mogelijkheden om de vele mogelijkheden en keuzes die je had als speler. Vijanden neerschieten was een optie, zoals in veel schietspellen, maar niet-dodelijke acties waren ook mogelijk. Het is voor veel spelers dan ook een uitdaging om het spel met zo min mogelijk (of zelfs helemaal geen) dodelijke acties te volbrengen.

Na het succesvolle eerste deel, volgde er nog een wat minder goed ontvangen vervolg: Deus Ex Invisible War. Toen bleef het wat jaren stil, totdat er in 2011 een prequel werd uitgebracht in de vorm van Deus Ex Human Revolution. Deze prequel werd lovend ontvangen door gamers en de pers. Deus Ex: Mankind Divided is weer het vervolg op Human Revolution.

Grof geweld

Hoewel het mogelijk is om de game met weinig geweld en niet-dodelijke acties te spelen, vindt er wel vaak veel geweld plaats.

Grof taalgebruik

Er komt in tussenfilmpjes af en toe grove taal voor.

Deus Ex: Mankind Divided
Actie
Een futuristisch avontuur over de toekomst van de mensheid