DiRT 4

De serie DiRT bestaat al sinds 1998 toen de serie nog gekoppeld was aan rally-legende Colin McRae. Na het tragische overlijden van McRae werd de ontwikkeling van de serie gepauzeerd. Inmiddels is het omgetoverd in DiRT en het vierde deel onderscheidt zichzelf in keuzevrijheid. Als speler kun je zelf bepalen hoe moeilijk je het jezelf maakt. Wil je enorm realistische rally's rijden, dan kun je de optie Simulation selecteren, waarna de auto zichzelf enorm moeilijk laat besturen. Alles is van belang. Van de ophanging tot de versnellingsbak en van het gewicht van de auto tot het soort banden wat je kiest.

Heb je geen zin om zo diep in de wereld van het rally rijden te duiken, dan kies je voor de modus Gamer. De game zal in deze moeilijkheidsgraad vooral letten op het plezier van de speler. Auto's laten zich gemakkelijker besturen en het plezier staat voorop en mogelijke frustratie wordt zoveel mogelijk onderdrukt.

Niet alleen de keuze voor speelstijl maakt deze game uitgebreid, ook inhoudelijk is er enorm veel te kiezen. Je kunt racen met meer dan vijftig verschillende auto's, die ook allemaal volledig aan te passen zijn qua smaak. Het uiterlijk is variabel en ook zijn de omgeving zeer gevarieerd. In diepe bossen of op besneeuwde bergen, DiRT 4 is één van de meest gevarieerde racegames op de markt, mits je van rally rijden houdt natuurlijk.

DiRT 4
Racen
Een zeer realistische rally-ervaring