Don't Starve

Don't Starve is een spel dat jou een flinke uitdaging voorschotelt. De game hanteert namelijk het 'doodgaan is opnieuw beginnen'-element. Je moet zo lang mogelijk overleven in een wereld met diverse obstakels die de dood zeer dichtbij laten komen. Jouw overlevingsinstinct wordt dus flink op de proef gesteld.

De titel verklapt het doel van Don't Starve al. Overleef zo lang mogelijk zonder te sterven aan honger, krankzinnigheid of vijanden. Hierbij krijg je hulp van spullen die je kunt vinden en dingen die je in elkaar kunt zetten. Als je doodgaat, moet je het spel opnieuw beginnen al behoud je je ervaringspunten die je hebt verzameld. Als je de game start, wordt er weinig uitgelegd en zul je vooral zelf moeten ontdekken wat je moet doen en hoe het spel werkt. Don't Starve heeft invloeden van het overlevingselement van Minecraft en de stijl lijkt op de films van Tim Burton.

Elke nieuwe start kent tevens een nieuwe open wereld om te verkennen. Ook bevat elke speelsessie een dag- en nachtcyclus die de gameplay behoorlijk be├»nvloeden. Zo ben je overdag voornamelijk bezig met verkennen, eten verzamelen, hout voor een kampvuur zoeken en andere materialen om te kunnen overleven. 's Nachts begint het echte overleven, want dan verschijnen er gevaarlijke monsters en een onzichtbare bedreiging, Charlie, die jou aanvalt als het beeld donker is. Om die reden ben je eigenlijk verplicht een lichtbron of night vision bij je te dragen, want anders overleef je het niet lang. Ook zul je gevonden spullen moeten craften om beschutting, wapens of gereedschap als bijlen te maken. Verder kun je voedsel verbouwen en op dieren jagen om te kunnen eten, echter, dit voedsel kan bederven. En van bedorven voedsel eten ga je sneller dood. Elke in-game dag duurt acht minuten in het echte leven.

Grof geweld

Het geweld in de game is tegen mensen en fantasiewezens, maar bevat geen bloed. Mede door de cartooneske stijl is het geweld niet heel realistisch.

Grof taalgebruik

Er komt mild grof taalgebruik in voor.

Enge Content

De duistere stijl en fantasiewezens kunnen als eng bevonden worden voor kinderen.

Don't Starve
Actie
Een duistere maar cartooneske survivalgame waarbij de dood ook de dood betekent