Dota 2

Dota 2 is ontstaan als een jongensdroom. Het begon allemaal met het populaire spel Warcraft 3. Een groep spelers wilden er zelf een variant op maken en deze mod kreeg de naam Defense of the Ancients. Deze variant kreeg zoveel spelers dat de makers van deze onofficiƫle game werden aangenomen bij ontwikkelaar Valve. Zij mochten met Dota 2 aan de slag, die inmiddels miljoenen spelers heeft en ook de game is met het meeste prijzengeld in verschillende eSports-toernooien (professionele game-toernooien).

Dota 2 is een MOBA-game, een Multiplayer Online Battle Arena, waarbij twee teams van vijf tegen elkaar strijden op een map (arena). Het doel is om het hoofdgebouw (Ancient) van de tegenstander te vernietigen. Als speler kruip je in de huid van een Hero en elke hero in het team heeft zijn eigen specialiteiten. Er is te kiezen uit meer dan 105 heroes en de game is gratis te spelen voor iedereen.

Natuurlijk heeft de game wel een verdienmodel. Je kunt als speler namelijk nieuwe delen kopen die het uiterlijk van je hero verandert. De game lijkt enorm op het populaire League of Legends, als zullen spelers van Dota 2 anders beweren. De game werkt in principe hetzelfde, maar er zijn verschillen in accenten.


Dota 2
Actie
De game met het grootste prijzengeld