Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition is een role playing game en het derde deel in de Dragon Age-serie. Volgens ontwikkelaar is dit de ultieme game in de franchise en er is goed geluisterd naar de fans. Na het minder goed ontvangen Dragon Age 2 is deze game weer een goede terugkeer.

In de wereld vecht je tegen draken, demonen en andere vijanden. Jij als leider moet ingewikkelde en ethische keuzes maken, die de game niet gemakkelijk maken. Bovendien hebben de keuzes die je als speler in het eerste en tweede deel hebt gemaakt, invloed in Dragon Age: Inquisition. Natuurlijk kun je het spel ook gewoon starten zonder de vorige delen te hebben gespeeld.

Je dient progressie te maken door het hoofdverhaal door te spelen, je kunt zijmissies spelen en met personages praten voor informatie en om nieuwe queesten aan te nemen. Als speler vecht je met zwaard en magie en je hebt altijd bondgenoten bij je die meestrijden. De combat is verdeeld in realtime vechten en in een tactische spelletje. In de eerstgenoemde kun je met verschillende personages vechten door te wisselen, waarbij de computer de rest van de personages laat vechten. Je hebt een soldaat onder controle en bepaalt middels de controller welke acties deze uitvoert. In het tactische spelletje zet je de game op pauze, bepaal je de positie van je kleine leger, bereid je ze voor en beslis jij welke aanvallen ze inzetten. Beide bieden harde gevechten met flink wat geweld en bloed.

Dragon Age: Inquisition introduceert ook een coöperatieve multiplayer, die je met maximaal drie anderen kunt spelen. Hierin doorloop je levels en vecht je tegen zeer lastige vijanden. De modus is ook alleen te spelen. De multiplayer bevat drie modi en negen personages, die vrij te spelen zijn, of door middel van Platinum te koop die je met echt geld kunt aanschaffen.

Grof geweld

De game bevat harde gevechten met zwaarden, soortgelijke wapens en magie, waarin bloed in voorkomt.

Grof taalgebruik

Er is gevloek en ander grof taalgebruik in te horen.

Seks

De game biedt romantiek en seksscènes.

Microtransacties

In de multiplayer kun je het proces met echt geld versnellen om nieuwe personages te kopen.

Dragon Age: Inquisition
RPG
Op drakenjacht in een open wereld