EA Sports MMA

Vechtsporten zijn de afgelopen jaren flink geƫvolueerd. Was het vroeger hooguit boksen, tegenwoorden worden alle stijlen qua vechtsporten gecombineerd in Mixed Martial Arts, kortweg MMA. Boksen, kickboksen, judo, worstelen en vele andere vechtstijlen zijn toegestaan in deze 1-op-1 gevechten, die wel wat weg lijken te hebben van kooigevechten (maar dan met wat spelregels). EA Sports speelde in op de hype met het uitbrengen van de game EA Sports MMA.

Terwijl het inmiddels failliete THQ een soortgelijke gameserie opzette onder de noemer UFC (Ultimate Fighting Championship), ging EA Sports aan de slag met MMA. Brute gevechten, die bij voorkeur doorgaan tot de tegenstander knock-out is. Dit alles in een achthoekige arena: de octagon.

EA Sports MMA ziet er realistisch uit. De vechters ogen heel natuurlijk en zijn gebaseerd op echte MMA-vechters. Zweetdruppels verschijnen na grote inspanningen, een rake trap of stoot kan voor wat bloedspetters zorgen. Kortom, het gaat er hard aan toe in deze vechtgame.

Grof geweld

Het draait om knokken, waarbij heel veel is toegestaan. Bloeddruppels vliegen soms in het rond als er een rake klap of trap wordt uitgedeeld. Net zoals in het echt, maar dat maakt de game wel duidelijk voor een wat ouder publiek.

EA Sports MMA
Sport
Vergeet judo, boksen is kinderspel. Mixed Martial Arts (MMA) is het ultieme gevecht