F1

F1 2017

F1 2017 is de officiële game van de FIA, de organisatie van de Formule 1. De game laat dan ook exact zien wat en coureur in de F1 meemaakt. Alle twintig circuits die in een seizoen gereden worden zijn ook speelbaar in het spel. Je kunt een carrière naspelen als één van de twintig bekende coureurs (ook Max Verstappen), maar ook als jezelf een carrière starten. Hierbij speelt het management van een carrière een grote rol. Hierbij kun je behoorlijk de diepte ingaan en zelf een auto samenstellen. Door middel van ervaringspunten zal je auto steeds beter uitgerust worden.

De races zelf kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt assistentie aanzetten, waardoor bijna iedereen een circuit tot een goed einde kan brengen. Als je alles zelf wilt doen wordt de game enorm uitdagend; des te bevredigender is het als je hoog eindigt aan het einde van een race.

Veel mensen spelen F1 2017 met een Playseat en een racestuur. Deze uitbreidingen maken het gevoel van racen veel realistischer. Natuurlijk is de game ook gewoon met een controller of zelfs met muis en toetsenbord te spelen. Deze sportgame is uitdagend, diepgaand en bevat geen geweld.F1 2017
Racen
Waan je Max Verstappen