Fallout 3

Doe Maar zong er jaren geleden al over: "Als de bom valt". Gelukkig kwam het destijds niet zover, maar in de spellenreeks Fallout staat steeds het scenario centraal waarin de alles verwoestende bom wél is gevallen. En niet eentje, maar een wereldwijde, nucleaire ramp. Jaren gaan voorbij, kleine groepjes mensen overleven in grote atoombunkers onder de grond. En na heel wat jaren, als de kust veilig lijkt, begeven sommigen zich voorzichtig weer boven de grond. Maar veilig is het vrijwel nooit...

Dit scenario was vele jaren terug al de basis van Fallout-games. Na een lange periode van stilte kwam in 2008 Fallout 3 uit. Weer een indrukwekkende post-apocalyptische wereld en heel veel bijzondere mensen om te ontmoeten. Vrienden en vijanden. Spelers mogen regelmatig keuzes maken, waarmee ze het verloop van de game bepalen. Ook kan je soms kiezen voor een vriendelijke of vijandige actie. Personages in de game reageren daar weer op, bijvoorbeeld door je van nieuwe spullen te voorzien of door vijandige acties met gepaste acties te beantwoorden: knokken!

Fallout 3 wordt geroemd om de mooie spelwereld en de fijne gameplay. De actie is intens en ziet er indrukwekkend uit. Mede door het zogenaamde V.A.T.S. systeem: een manier waarop je kunt schieten op vijanden. Even pauzeert de game en vervolgens kan je delen van de vijand selecteren waarop je wilt mikken met je wapen. Een percentage geeft de kans op succes aan en daarbij de impact van een raak schot. Veel schade toebrengen met zo min mogelijk schoten is uiteraard gewenst, maar de kans is dan ook aanwezig dat je soms mist.

Grof geweld

Veel actie en geweld, wat mede door het V.A.T.S. systeem nogal expliciet in beeld wordt gebracht.

Fallout 3
RPG
De bom is gevallen, de aarde is verwoest. Zie jij kans om de laatste groepen mensen te helpen overleven?