Fallout: New Vegas

Doe Maar zong er jaren geleden al over: "Als de bom valt". Gelukkig kwam het destijds niet zover, maar in de spellenreeks Fallout staat steeds het scenario centraal waarin de alles verwoestende bom wél is gevallen. En niet eentje, maar een wereldwijde, nucleaire ramp. Jaren gaan voorbij, kleine groepjes mensen overleven in grote atoombunkers onder de grond. En na heel wat jaren, als de kust veilig lijkt, begeven sommigen zich voorzichtig weer boven de grond. Maar veilig is het vrijwel nooit...

In Fallout: New Vegas staat het zojuist omschreven, post-apocalyptische scenario ook centraal. De verhaallijn richt zich deze keer op een personage genaamd De Courier. De koerier dus. Hij moet een pakketje brengen naar de heropgebouwde versie van Las Vegas, dat anno 2281 door het leven gaat als New Vegas.

Grof geweld

Je bent niet alleen in de verwoeste wereld en niet iedereen is even vriendelijk. Kortom, grof geweld komt best wel eens voor. Met slagwapens, vuurwapens, futuristische wapens, zelf gebouwde wapens, enzovoort.

Enge Content

Er valt best wel wat te schrikken in het door gemuteerde wezens overspoelde land.

Fallout: New Vegas
RPG
De wereld is vergaan, maar gelukkig lijkt er hoop te zijn in het beloofde land: New Vegas.