Fallout Shelter

Fallout Shelter is een mobiele game die zich afspeelt in de gelijknamige serie. In Fallout speel je in de toekomst van de mensheid als de atoombommen zijn ontploft en de mensheid niet meer bovenaan de voedselketen staat. Dankzij de radioactieve straling zijn de meeste diersoorten verandert in gemuteerde monsters. Een select groepje mensen was zo gelukkig om te kunnen vluchten in Vaults, kluizen diep onder de grond.

In Fallout Shelter ben jij de baas van zo'n Vault en jij hebt verschillende onderdanen die je in leven moet houden en gelukkig moet laten zijn. Door verschillende kamers te bouwen kun je je bewoners gelukkiger maken, maar ook laten helpen met de dagelijkse beslommeringen. Er is water, elektriciteit en voedsel nodig, maar sportscholen om inwoners sterker te maken, een radioshow om nieuwe bewoners te lokken en plekken om wapens en medicijnen te maken.

Door vaak terug te komen naar de game kun je steeds verder komen in het spel. Daarbij kun je de tijd versnellen door Nuka Cola-flessen te gebruiken. Deze kun je verzamelen in het spel, maar ook kopen met echt geld. Dit geldt ook voor Vault Tec Lunchboxes, waar je extra voorwerpen mee kunt bemachtigen en verschillende huisdieren. Ook deze zijn te verzamelen of te kopen met echt geld. Dit verdienmodel maakt dat de aanschaf van de game gratis is, maar men dient op te passen voor te grote uitgaven.

Grof geweld

Hoewel de game getekend is en niet zeer expliciet, is er wel bloed aanwezig als je tegenstanders uitschakelt.

Seks

Het wordt expliciet niet in beeld gebracht, maar bewoners van je Vault kunnen zich voortplanten om zo nieuwe inwoners te krijgen.

Fallout Shelter
Actie
Fallout op je mobiel