Fallout 4

Fallout 4 is een Role Playing Game, waarbij je in de huid kruipt van een zelf gemaakt personage. Je begint het spel in de nabije toekomst, waarin de wereld bedreigd wordt door nucleaire oorlog. Een beperkt aantal mensen kan een plekje in een Vault huren om te kunnen overleven bij een nucleaire ramp. Als speler heb je zo'n plek bemachtigd en als de bom valt, word je onder de grond ingevroren pas jaren later ontwaak je in een inmiddels post-apocalyptische wereld.

De Fallout-serie kenmerkt zich door een bijna ongelimiteerde vrijheid en ook in dit deel kun je vrijwel direct overal naartoe lopen. Of je sterk genoeg bent om je tegenstanders te verslaan, is nog maar de vraag, aangezien je in dit spel alleen beter wordt naarmate je vaker vecht. Je heb honderden vaardigheden die je kunt leren en dat is wel nodig, want de Commonwealth (Boston) is geen vredige plek om te zijn. 

Zo heeft de nucleaire inslag gezorgd voor veel mutaties. 'Gewone' aardse dieren zijn veranderd in vreselijke monsters en mensen zijn gemuteerd tot zombies of mutanten. Je hebt veel wapens nodig om weerstand te kunnen bieden en het schieten in het spel is enorm gewelddadig, waarbij ledematen niet gespaard worden.

Naast de noodzaak om te overleven, kun je in Fallout 4 ook nederzettingen stichten, waarbij je dorpsbewoners kunt lokken om zo een baken van hoop te vormen in de verwoeste Commonwealth. Het aantal missies is enorm en je bent al snel meer dan 100 uur bezig om de game volledig uit te spelen. Vanwege het gewelddadige karakter van de game is Fallout 4 voor spelers vanaf 18 jaar.

Grof geweld

In Fallout 4 wordt gebruik gemaakt van grof geweld. Ledematen worden niet gespaard en vliegen in slow motion door de lucht. De harde post-apocalyptische wereld zorgt ervoor dat gevaar altijd op de loer ligt.

Enge Content

De game kent enge tegenstanders en wezens en ook donkere grotten waar gevaar altijd op de loer ligt.

Alcohol en Drugs

Verschillende soorten drugs zijn in de game voorhanden om spelers beter te maken in bepaalde vaardigheden. Let echter wel op, je kunt er zelfs verslaafd aan raken in het spel.

Fallout 4
RPG
Verken een post-apocalyptisch landschap en neem het op tegen radioactieve wezens.