Far Cry 3

Far Cry was begin deze eeuw een grote hit. Het schietspel van ontwikkelaar Crytek gooide hoge ogen vanwege de prachtige grafische uitstraling en de vrijheid die je als speler had om een tropisch eiland te verkennen. Met Far Cry 2 kreeg de serie een nieuwe ontwikkelteam van uitgever Ubisoft. Ook de setting veranderde in de Afrikaanse savanne. Far Cry 3 gaat weer terug naar de 'roots' met een bijzonder avontuur op een tropisch eiland.

Het verhaal draait om een groep vrienden die met elkaar vakantie vieren bij een gebied met prachtige, tropische eilanden. Tijdens een parachutesprong gaat het mis. De vrienden landen op een onbekend eiland en vallen in de handen van gevaarlijke huurlingen. Als speler moet je zien te ontsnappen en al snel ontdek je dat er veel meer aan de hand is op het eiland.

In het spel komt veel schietactie voor. Niet alleen richting de huurlingen. Je hebt namelijk ook te maken met de dieren die op het eiland leven. Van eenvoudige vogels en kleine beesten tot dodelijke tijgers, haaien en beren.

Grof geweld

Er wordt veel geschoten, zowel op menselijke vijanden als op gevaarlijke dieren.

Grof taalgebruik

Er komt nogal eens wat grof en dreigend taalgebruik voor.

Far Cry 3
Actie
Een tropische eiland vol verrassingen, avonturen en gevaar