Far Cry 3: Blood Dragon

Er zijn veel trends op het gebied van games. Of eerder hypes. Een paar jaar lang is de Tweede Wereldoorlog mateloos populair als setting, daarna moet alles in de toekomst. Vervolgens moet elke game iets met zombies bevatten. En ook een flinke dosis retro is een behoorlijke hype geweest. Wie had ooit gedacht dat het serieuze verhaal van Far Cry 3, over mysterieuze zaken op een tropisch eiland, ineens een lachwekkende wending kan krijgen?

Far Cry 3: Blood Dragon is een uitbreiding op Far Cry 3. Het is vooral een grote knipoog naar allerlei cult-iconen uit de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw. Felle kleuren, neonletters, retro-muziek... Zoals mensen het nu zullen omschrijven: "Goed fout".

De gameplay van Far Cry 3 is nog steeds in tact, maar in Blood Dragon heeft alles die typische vibe van de 80s en 90s meegekregen. Daarbij is er veel ruimte voor humor, waardoor deze uitbreiding een stuk luchtiger is dan de hoofdgame Far Cry 3. Soft is Blood Dragon echter niet, want er wordt nog volop geknald en ontploft.

Grof geweld

Hoewel alles er wat grappiger en fouter uitziet, is er nog volop actie in de game.

Far Cry 3: Blood Dragon
Adventure
Een trip door de Far Cry 3 jungle in een retro-jasje van de jaren '80 en '90