Far Cry 4

Far Cry 4 laat je spelen als Ajay Ghale, die het as van zijn moeder wilt begraven in haar (fictieve) thuisland Kyrat. Echter, Kyrat staat onder controle van de harteloze dictator Pagan Min. De speler zal moeten samenwerken met de rebellen om het dictatoriale regime ten val te brengen.

Far Cry 4 is een schietspel in de eerste persoon, je kruipt dus letterlijk in de huid van de protagonist. De wereld is volledig open en je kunt jezelf vervoeren door middel van verschillende voertuigen als auto's, boten, helikopters en zelfs een Wingsuit. Het neerhalen van een dictator is niet geweldloos en als speler krijg je een groot arsenaal aan wapens tot je beschikking om verschillende gebieden te veroveren.

Je kunt in het spel beter worden door te jagen op verschillende dieren. Met de huiden van deze dieren kun je weer grotere ammunitietassen maken, meer pijlen voor je boog en andere upgrades. Je verovert verschillende uitkijktorens om je gebied te vergroten om uiteindelijk het land te bevrijden.

De mate van geweld in Far Cry is groot. De actie is hard en direct en Far Cry 4 is dan ook geschikt voor spelers van 18 jaar en ouder.

Grof geweld

De actie in Far Cry 4 is keihard en direct. Daarbij kun je van afstand te werk gaan als sluipschutter of direct in de actie springen met automatische wapens. Ook is de stille manier mogelijk, gewapend met pijl en boog.

Grof taalgebruik

De game kent grof taalgebruik in de tussenfilmpjes.

Alcohol en Drugs

In Far Cry 4 experimenteert de hoofdpersoon met drugs om zo beter te worden in verschillende vaardigheden.

Far Cry 4
Actie
De strijd tegen een bloedige dictator