Far Cry Primal

Far Cry Primal is de eerste game die spelers in het Stenen Tijdperk laat overleven tussen de sabeltandtijgers, mammoeten en oermensen. Je speelt de game in de eerste persoon en het speelt in feit als schietspellen als Call of Duty. Waar je in die game echter vuurwapens tot je beschikking hebt, krijg je in Far Cry Primal speren, pijl en boog, stenen en bijlen als wapens. Dat alles met een volledig gemaakte taal die daadwerkelijk gebaseerd is op klanken uit de oudheid.

Jij kruipt in de game in de huid van Takkar, die zich aansluit bij een nieuwe stam en direct ruzie krijgt met de buren. De open wereld van Far Cry Primal is volledig te veroveren en het spel draait daarbij om geweld. Daarbij krijg je ook wilde dieren tot je beschikking, want Takkar is een Beast Master. Hij kan wolven, beren en zelfs mammoeten controleren. Door verschillende grondstoffen te verzamelen kun je betere spullen tot je beschikking krijgen. Laten in de game mag je zelf aan de slag met explosieven.

Far Cry Primal is gemaakt voor een publiek van 18 jaar en ouder. Net als andere Far Cry-spellen draait de game primair om het uitschakelen van tegenstander. Dit wordt dan ook grafisch in beeld gebracht.

Grof geweld

De game draait om het uitschakelen van andere stammen en daar wordt behoorlijk geweld bij gebruikt.

Seks

Er is een seksscène aanwezig in het spel.

Alcohol en Drugs

Door middel van bepaalde verdovende middelen kun je tijdelijk sterker worden in het spel.

Far Cry Primal
Actie
Vecht met primitieve wapens in het stenen tijdperk