FIFA 17

FIFA 17 is een voetbalspel van uitgever Electronic Arts voor het voetbalseizoen 2016-2017. Het virtuele voetballen is weer wat realistischer geworden en ziet er heel fraai uit. Je kunt spelen met vrijwel alle grote clubs ter wereld. Ook de Nederlandse Eredivisie en Belgische Eerste Klasse zijn aanwezig.

FIFA 17 maakt het voetballen realistischer door je meer controle te geven over de acties van spelers op het veld. Zo kan je nog nauwkeuriger bepalen hoe je een strafschop, hoekschop of vrije trap neemt. Ook heb je meer controle over het afschermen van de bal.

Visueel ziet FIFA 17 er heel goed uit. Dit komt doordat het spel voor het eerst in de serie gebruik maakt van een nieuw stukje technologie: de Frostbite engine. Zo'n game engine vormt de basis van een videogame en hoe krachtiger die is, hoe mooier de game kan worden. De Frostbite engine wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor grafisch indrukwekkende spellen zoals Battlefield.

Ken je nog het verzamelen van voetbalplaatjes van vroeger? Mooie stickerboeken van Panini elk seizoen opvullen met alle populaire spelers? In FIFA-spellen is al enkele jaren een soortgelijk concept aanwezig. Dit heet FIFA Ultimate Team, ook wel afgekort tot FUT. Ook FIFA 17 bevat weer een vernieuwde versie van Ultimate Team. In deze spelmodus moet je voetbalplaatjes verzamelen en daarmee een team samenstellen. Het verzamelen van de voetbalplaatjes doe je door in het spel pakjes kaarten te kopen. Dit kopen kan op twee manieren: met virtueel geld, dat je verdient door wedstrijden te spelen, of met echt geld. Met echt geld kan je veel sneller pakjes kaarten kopen, wat het een verleidelijke optie maakt. Wees wel gewaarschuwd, want op die manier kan het spelen van FIFA een dure hobby worden.

Elk jaar is er ook weer een beetje rivaliteit tussen twee grote voetbalspellen: FIFA van Electronic Arts en Pro Evolution Soccer (PES) van uitgever Konami. Het zijn vaak kleine verschillen tussen beide games, hoe het eruit ziet en hoe de besturing werkt. Toch zijn er veel mensen die een duidelijke voorkeur hebben voor FIFA of PES.
FIFA 17
Sport
De voetbalgame van EA voor het seizoen 2016-2017