Fortnite

Fortnite is van origine een online schietspel vanuit de derde persoon (de camera staat achter de speler) met de bedoeling om te overleven in een wereld vol zombies. De game ziet er vrolijk uit en laat spelers huizen en forten bouwen om zich te beschermen tegen de ondoden. Daarbij is het van belang om overdag te werken aan de verdediging van je huis, zodat je 's nachts, als de zombies actief zijn, goed beslagen ten ijs komt.

Je kunt Fortnite samen spelen in maximaal teams van vier man. Je kunt nieuwe bepantsering vinden in de open wereld, wat allemaal bijdraagt aan een betere verdediging. Deze modus verscheen allereerst in Early Access, maar is inmiddels ingehaald door een vele malen populairder alternatief. 

In de nieuwere en gratis te spelen modus, Fortnite: Battle Royale, kunnen honderd mensen tegen elkaar strijden op één enorm slagveld. De persoon of het team dat als laatste overblijft wint de game. Dit maakt van Fortnite, zoals de naam al doet vermoeden, een zogenaamde Battle Royale-game en deze modus is gigantisch populair. De spanning is te snijden, ook als je geen tegenstanders in beeld ziet, want als je neergeschoten wordt is het spel afgelopen. Het overleven tegen honderd tegenspelers is enorm spannend.

Fortnite heeft een leeftijdsgradering van 12 jaar en ouder. Hoewel je in het spel andere spelers moet neerschieten, is de actie niet enorm expliciet in beeld gebracht. Dit is te danken aan de vrolijke ogende stijl van het spel.
Grof geweld

Het doel van het spel is om zombies of tegenstanders neer te schieten. De game kent een kleurrijke en getekende stijl, waardoor dit niet zeer expliciet in beeld wordt gebracht.

Fortnite
Adventure
Vrolijk schietspel met zombies