Forza Motorsport 7

Red Bull heeft Max Verstappen, een verzekeringsmaatschappij die twee van Coronel, de PlayStation heeft Gran Turismo en de Xbox heeft Forza Motorsport! Net zoals we elk najaar een nieuwe Call of Duty en FIFA-game verwelkomen, krijgt de Xbox elk jaar een nieuwe Forza Motorsport. De laatste jaren gebeurt het afwisselend: het ene jaar een 'serieuze' Forza Motorsport-game en het andere jaar een wat meer speelse Forza Horizon-spinoff. In 2017 was het weer tijd voor serieus racen met Forza Motorsport 7.

In dit zevende deel is er met ruim zevenhonderd auto's wel voor ieder wat wils: bloedsnelle racewagens, lompe trucks en zelfs buggy's. Het 'serieuze' valt inderdaad wel mee, al blijft er voor de echte 'petrol head' genoeg te beleven om je innerlijke startmotor aan te laten slaan.

Net zoals in deel 6 is ook in Forza Motorsport 7 dynamisch weer van de partij. Het kan ineens gaan regenen tijdens een race en afgezien van het feit dat dit er prachtig uitziet, heeft het ook zeker invloed op het weggedrag van wagens. Vol gas op een bocht racen en daarna hard aan de handrem trekken, is geen goed idee. Je zult al snel de grindbak gaan verkennen met deze actie. Gelukkig kent de game volop mogelijkheden tot ondersteuning, zodat je een beetje geholpen kunt worden met de ideale lijn op de weg en advies over je snelheid en waar je moet beginnen met remmen.

Forza Motorsport 7
Racen
Zowel voor de Xbox One (X) als de pc is dit een geweldig uitgebreide racegame