Gears of War 2

Na het enorme succes van Gears of War kon een vervolg niet uitblijven. De iconische kettingzaag en vooral de sublieme gameplay, zorgden ervoor dat gamers heel graag een nieuw deel wilden. Ontwikkelaar Epic Games veranderde weinig aan de basis en voegde een paar extra onderdelen toe. Meer van hetzelfde dus, maar dat was zeker niet erg.

Nog steeds voert de lompe actie de boventoon in Gears of War 2. Dit is wederom een schoolvoorbeeld van een game voor 18 jaar en ouder. Brute acties met kettingzagen, exploderende vijanden, granaten... de basis van Gears of War staat nog steeds als een huis.

Een nieuw onderdeel in Gears of War 2 is een speciale vorm van multiplayer, genaamde Horde. Deze spelmodus is een coöperatieve modus, dus je moet samenwerken met andere spelers. In een groep moet je hordes van vijanden zien te verslaan. In het begin kent een horde maar weinig vijanden en ook zijn ze niet zo sterk. Elke volgende horde vijanden krijgt echter sterkere vijanden om mee af te rekenen. Tussen elke horde door heb je als spelers even rust, zodat je nieuwe munitie en wapens kunt zoeken in de omgeving. Samenwerken is dan ook van groot belang, want alleen als je als team werkt kan je succesvol zijn.

Grof geweld

Gears of War 2 is wederom een sprekend voorbeeld van grof geweld. Bloederig, hard en heel intens.

Grof taalgebruik

Er wordt tijdens de actie en in tussenfilmpjes nogal eens grove taal gebruikt.

Gears of War 2
Actie
Bigger, better and more badass. Nog meer lompe actie dus.